1 marts, 2020
Sprød kiksebund med hindbær – blåbærmousse
Posted in : Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: blåbær, chokolade, hindbær
Moussekage med en knasende sprød kiksebund og chocolate drip på toppen
Hindbær blåbærkage med sprød kiksebund
12 prs. 20ø
Kiksebund
200 g Digestive-kiks
100 g smør
Smørret smeltes i en gryde og kiksene knuses i en foodprocessor el. lign.
Bland de to ingredienser og kom det i en springform med bagepapir i bunden.
Sæt bunden på køl, mens du laver den første mousse
Hindbærmousse / blåbærmousse
3 blade husblas
1/2 vaniljestang
20 g sukker
200 g frosne hindbær / blåbær
1/4 piskefløde
Lav først den ene mousse. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne bær.
Kør de kogte bær gennem en si over en skål og sorter kernerne fra..
Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme bærsaft i skålen. Lad massen køle af, til den er håndvarm.
Pisk fløden til skum og vend bærsaften i flødeskummet, når det er afkølet,
Sæt evt. kageplast rundt i kanten på springformen eller brug en regulerbar kagering med kageplast i (Jeg benyttede mig af sidstnævnte løsning).
Fordel hindbærmoussen over kiksebunden og stil kagen på køl i mindst 3 timer, så moussen kan sætte sig.
Gentag processen med blåbær og lad det også sætte sig et par timer, før du laver chokoladen.
Chokolade drip:
100 g piskefløde
100 g mørk chokolade
Smelt begge dele i en gryde og lad det køle til det har en god konsistens (ikke for tynd).
Fjern kagering og kageplast fra kagen. Fordel chokoladen over kagen og smør det ud med en spatel og sørg for at noget af chokoladen løber ned af kanterne.
Pynt med hindbær, Maltesers, frysetørrede hindbær el.lign.