1 marts, 2020
Moussekage med hvid chokolade og blåbær
Posted in : Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: blåbær, chokolade, kager, mousse
Kage til bradepande. Der er ca. til 34 personer
Kage med blåbærmousse og hvid chokolademousse (ca. 28×35 CM)
Der er til ca. 34 prs. og vær opmærksom på, at den ene mousse skal hvile lidt før brug.
Lagkagebunde
12 æg
480 g sukker
3 spsk vand
3 tsk. Vaniljesukker
Lidt salt
360 g mel
3 tsk. Bagepulver
Pisk æg, sukker, vand, vaniljesukker og salt hvidt og luftigt. Sigt forsigtigt bagepulver og mel i og vend det forsigtigt.
Dejen deles i to bradepander beklædt med bagepapir og bages i ovnen i ca. 30 minutter ved
170 grader varmluft.
Hvid chokolademousse
6 blade husblas
2 vaniljestænger
Lidt sukker
1 l piskefløde
300 g hvid chokolade
Udblød husblassen i kold vand, Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud og bland det med lidt sukker.
Hæld fløde, vaniljesukker, de tomme stænger op i en gryde og varm forsigtigt op til ca. 80 grader.
Hak den hvide chokolade og smelt den i flødeblandingen. Tilsæt den knugede husblas og rør godt undt, til husblassen er smeltet.
Cremen hældes i en skål og dækkes med husholdningsfilm, så det rører cremen, for at undgå kondensvand i cremen. Skal stå på køl i min. 3 timer og piskes op.
Jeg valgte at lade chokoladecremen være øverste lag i min kage, da jg synes det giver det pæneste udtryk.
Blåbærmousse
12 blade husblas
1200 g blåbær
4 spsk rørsukker
3 vaniljestang
3 øko citron, saft og skal
12 dl fløde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud og bland det med lidt af sukkeret. Blåbær, vaniljesukker, sukker, de tomme vaniljestænger, citron saft og -skal kommes i kog i en gryde. Lad bærkompotten simre i ca. 10 min. Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage, og rør den knugede husblas i saften. Lad bærsaften køle af, mens du pisker fløden til let flødeskum. Vend flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, når den er næsten helt afkølet.
Støb nogle halvkugler af moussen i silikoneforme (7, 5 og/eller 3 cm i diameter) og sæt den i fryseren.
Samling af kagen:
Skær kagen til (Min var 28×35 cm) og beklæd kanten med kageplast og en kagering. Fordel det meste af blåbærmoussen ud over kagen og glat den. Læg den anden kagebund overe moussen og tryk den forsigtigt ned oveni moussen.
Fordel chokolademoussen over kagebunden og glat den. Sæt kage på køl i min. 3 timer, gerne natten over.
Pynt kagen med frosne moussebomber og friske blåbær, og evt. Valrhona chokoladekugler, skovsyre og kirsebærstøv.