1 marts, 2020
Chokoladekage med rabarbermousse
Posted in : Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: chokolade, mousse, moussekager, rabarber
8-10 prs.
Chokoladekage
150 g. hvedemel
70 g. sukker
70 g. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
0,75 tsk. natron
0,75 tsk. bagepulver
35 g. kakao
70 g. solsikkeolie – eller smeltet smør
100 g. yoghurt naturel
1 æg
1 dl. vand
35g. mørk chokolade
De tørre ingredienser blandes og de våde ingredienser blandes. Blandingerne piskes sammen med en elpisker og hældes i en springform på 20 cm.
Bages i en 175 grader varm ovn 0alm ovn) i 40-45 minutter. Køles ned i formen på en rist.
Rabarbermousse:
500 g. rabarber
200 g. sukker
½ dl. vand
6 blade husblas
30 g. flormelis
55 g. past. æggehvide
3,75 dl. piskefløde
Skyl og skær rabarberne ud i mindre stykker. Kog dem let møre med sukker og vand, og tag gryden af varmen. Tilsæt husblas og blend det så det bliver til puré. Hæld pureén op i en skål. Pisk æggehviderne stive med flormelis, og vend det i pureen.
Pisk fløden til skum, og vend den i. Sæt en bagering eller kagefolie omkring kagebunden, når den er kølet helt af og hæld rabarbermoussen over kagen.
Slå den let i bordet for at fordele moussen. Stil den i køleskabet min. 6 timer, gerne natten over.
Pynt evt. med marengs og moussebomber