1 marts, 2020
Småkager med lakrids og tranebær
Posted in : Småkager on by : Dorthe Tags: lakrids, småkager, tranebær
En af de absolutte favoritter her i huset. Den lækre lakrids og de syrlige tranebær giver en perfekt balance i denne fine lille småkage.
Lakrids tranebær småkager
Ca. 100 stk
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
55 gram lakridsgranulat eller pulver
125 gram soltørrede tranebær
375 gram saltet, blødt smør
500 gram fint rørsukker
2 æg
Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine til smørret er kørt ud. Tilsæt sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig for at bevare deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
Form dejen på til kugler (Ca. 10 gram) og læg dem på bagepapiret og tryk dem flade.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bag dem ca. 10 minutter.
Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
Opbevares i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.