3 november, 2020
Citroncupcakes med lemon curd og italian merengue
Posted in : Cupcakes on by : Dorthe Tags: citron, lemon, marengs
Det syrlige indlæg af lemon curd og den friske citroncupcake komplementerer den italienske marengstopping.
Lemon curd kan laves i forvejen og stå på køl, til det skal bruges.
Ca. 20 stk.
200 g. blødt smør
130 gram mælk
4 æg
200 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Skal af 1 øko citron
1,5 dl citronsaft
1,5 tsk bagepulver
200 gram mel
Ovnen tændes på 200 grader.
Pisk smør og mælk og tilsæt æggene et ad gangen.
Pisk sukker i. Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i dejen. Tilsæt til sidst citronskal – og saft.
Fordel dejen i cupcakeforme og bag kagerne i ca. 13-15 minutter.
Lad kagerne køle af.
Opskriften på lemon curd findes her:
Italian merengue:
4 past. æggehvider
200 gram sukker
1 dl vand
Æggehviderne piskes mens sukker og vand varmes i en gryde.
Sukkermassen varmes op til den er 117 grader og hældes i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider, mens der piskes.
Pisk videre, til merengsen er pisket helt stift.
Lav et lille hul i hvert cupcake. Jeg brugte en cupcake-udstikker, men man kan godt lave hullet uden.
Kom lemon curd i en sprøjtepose (Brug ca. halvdelen ift. min opskrift på lemon curd.)
Kom lemon curd i kagerne.
Put marengsen i en sprøjtepose med tyl. Jeg har brugt en M1 tyl. Pynt kagerne med marengsen og lidt sprinkles