23 maj, 2020
Mazarin med hyldeblomstcreme og bær
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: blåbær, Hyldeblomst, jordbær, marcipan
En skøn kage med smagen af sommer
Mazarin med hyldeblomstcreme og bær
Mazarinbund:
250 g revet marcipan
125 g smør i tern
2 æg
2 spsk hvedemel
Marcipan og smør røres godt sammen, hvorefter æggene tilsættes et efter et. Rør til sidst melet i.
Smør en springform, ca 20 cm og kom dejen i. Bages i ovn ved 175 grader i ca 20-25 min.
Hyldeblomstcreme:
Creme del 1:
4 æggeblommer
40 g rørsukker
½ spsk. Majsstivelse
½ dl hyldeblomstsaft
2½ dl. piskefløde
Pisk æggeblommer og sukker lyst . Bland hyldeblomstsaft med majsstivelsen. Kog piskefløden op.
Rør piskefløden sammen med saften og derefter over i æggeblandingen. Hæld nu blandingen tilbage i gryden og pisk til det tykner. Sæt cremen på køl.
Creme del 2:
2½ dl piskefløde
3 spsk. Flormelis
Korn fra ½ vaniljestang
revet chokolade til pynt
Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis. Vend det forsigtigt sammen med den afkølede creme. Fordel blandingen på kagebunden og pynt med friske bær og revet chokolade