HomeKager Glazekager Glazekage med brombærmousse og blåbærsylt

Glazekage med brombærmousse og blåbærsylt

Posted in : Glazekager on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

Kagen er lidt tidskrævende at lave, da den har 5 lag, men den er arbejdet værd. Den har både en lækker nøddebund og en lys bund.

8 prs.

Lys bund:
2 æg
66g sukker
1 tsk vaniljesukker
45g mel
½ tsk bagepulver

Sukker, æg og vanilje piskes i et par minutter, til det er lys og luftig.
Mel og bagepulver kommes i, og det hele vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej.
Hæld dejen i en smurt form på 16ø..
Bages ca. 20-25min ved 180 grader.

Nøddebund :
100 g hakkede hasselnøddeflager (Eller afskallede, hakkede nødder)
25 g Smør
1 æg str. L
40 g sukker
25 g hvedemel
½ tsk.bagepulver


Rist hasselnøddeflagerne gyldne i smør på en pande. Afkøl og blend dem
Pisk æg og sukker skummende og hvidt. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen med hasselnødderne. Fordel dejen i en smurt springform 16ø. Bag hasselnøddebunden midt i ovnen i 15-20 minutter.

Blåbærsylt:
150g blåbær
2 tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
½ dl vand
1,5 blade husblas

Husblas udblødes i koldt vand i 10min
Blåbær koges med sukker, vanilje og vand i ca. 5 min.
Husblas krammes fri for vand og der røres, til det er helt smeltet
Sættes på køl.

Hvid chokoladecreme:
60g fløde
40g hvid chokolade
½ blad husblas
Husblas udblødes i koldt vand
Chokolade og fløde kommes i en kasserolle, og varmes op, til chokoladen er smeltet.
Tilsæt husblas og afkøl det helt på frys. Når det er helt koldt, piskes det let til det tykner lidt.

Læg den lyse bund i en justerbar kagering, gerne med kageplast omkring, smør den hvide chokoladecreme på og bred derefter forsigtigt blåbærsylten hen over. Afslut med nøddebunden og sæt det i fryseren i ca. ½ time. Har du ikke en kagering, kan en springform sagtens bruges.
Imens laves brombærmoussen:

Brombærmousse
3 blade husblas
200 g brombær
2 spsk citronsaft
75 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1,75 dl fløde
125 g græsk yoghurt (10 %)

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog brombær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i 5-10 minutter.
Si kernerne fra brombærrene og vrid husblassen fri for vand og smelt den i brombærsiruppen. Lad det køle til stuetemperatur.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt.
Vend den afkølede brombærsirup i yoghurtfløden til det har en ensartet konsistens og farve.

Samling af kagen:
Fjern forsigtigt kageringen fra kagen. Hæld ca. halvdelen af brombærmoussen i din siliconeform og sæt forsigtigt den halvfrosne kage ned oveni. Hæld resten af moussen ned langs siderne omkring kagen, så du sikrer, at der er mousse hele vejen rundt. Sæt kagen i fryseren natten over.

Glaze:
9 blade husblas
225 gr sukker
132 gr vand
300 gr glukosesirup
200 gr kondenseret mælk
100 gr hvid chokolade
Pastafarve

Kom husblassen i blød i iskoldt vand.
Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og giv det et opkog.
Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas og kondenserede mælk ud i sukkermassen.
Hak den hvide chokolade meget fint og hæld det op i en skål. Hæld den varme glaze masse ud over og rør meget forsigtigt rundt med en spatel mens chokoladen smelter. Undgå at røre/piske luftbobler ind i glazen.
Hæld glazen op i et litermål og tilsæt den ønskede farve. Tag ca. 1,5 dl fra, som hældes tilbage i gryden på svag varme. Rør i det ofte, da der hurtigt danne skind på overfladen, som kan give klumper i glazen.
Sæt stavblenderen forsigtigt skråt ned i glazen og blend et minuts tid eller to. Forsøg at hold stavblenderen i ro, så der ikke kommer luft i glazen.
Lad glazen køle ned, til den er mellem 30 og 35 grader varm.

Bland 1 spsk. Spiseligt guld i glazen i gryden.
Tag nu kagen ud af fryseren og befri den fra formen. Stil en omvendt skål, et glas el.lign. i en bradepande og sæt kagen herpå.
Start med at hæld glazen ned over kagen, ved at arbejde dig ud fra midten i en glidende bevægelse. Hæld nu hurtigt guldglazen over i en flad tallerken el.lign og dyp en spatel ned i den varme glaze og stryg hurtigt hen over kagen en enkelt gang.
Lad kagen stå og dryppe af et par minutter og fjern ”dryppere” fra undersiden. Placer kagen på et fad, pynt den og sæt den på køl.

Tip: blåbærsylt kan laves i god tid og stå på køl i et tætsluttende glas