HomeKager Mindre Kager Små blåbærtærter med appelsinmørdej

Små blåbærtærter med appelsinmørdej

Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Disse små tærter med blåbærsylt, chokoladecreme og blåbær er lækre til dessert eller til kaffen

Små blåbærtærter, 6 stk.

Mørdej:
60 g smør
60 g flormelis
et nip salt
120 g hvedemel
Fintrevet skal af 1 øko appelsin
Korn af 1 vaniljestang
1 æggeblomme
2 spsk. mælk

100 g mørk smeltet chokolade

Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene,
Saml dejen med mælk til en glat kugle. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd formene med dejen, og fjern overflødig dej fra formenes kant. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebundene i ca. 12-14 minutter, til de er flot gyldne. Pas på ikke at give bundene for meget. Afkøl bundene.

Smelt chokoladen og pensl bundende.

Blåbærsylt:
1 vaniljestang
100 g. rørsukker
Saft fra 1/2 citron
200 g. friske eller frosne blåbær
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
Kom vaniljesukker, sukker, citronsaft, blåbær og den tomme vaniljestang i en gryde og lad det koge let uden låg i ca. 15 minutter.
Blend blåbærsylten og sæt den i køleskabet minimum 2 timer eller til næste dag.


Hvid chokoladecreme:
2 bl. husblas
1/4 liter piskefløde
75 g. hvid chokolade

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en kasserolle – det må ikke koge.
Hak den hvide chokolade fint, og hæld den i fløden og rør, til chokoladen er smeltet.
Vrid husblassen fri for vand og kom den i den hvide chokolademasse og rør, til den er opløst, Dæk skålen til med film helt ned til cremen for at undgå kondens og sæt den i køleskabet minimum 3 timer eller til næste dag.

Tuilles:
90 g vand
40 g solsikkeolie
10 g mel
evt. farve

Bland ingredienserne i en melryster el. lign og hæld det på en opvarmet pande med teflon, for at det slippe bedre.
Lad det stå i ca. 10 minutter, til vandet er fordampet og det fineste koralmønster er tydeligt. 
Kom forsigtigt tuillen over på et stykke fedtsugende papir.

Anretning af tærterne
Pisk forsigtigt chokoladecremen op, til den er lidt luftigere og bland så blåbærsylten i. 
Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med tyl og lav små dutter af creme i tærterne.

sæt et par blåbær på sammen med nogle chokoladekugler el.lign og pynt evt. med lidt glimmer. 
Sæt til sidst et stykke af tuillen på.