7 marts, 2020
Komtessevafler
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, glutenfri, nødder
En blandt mange favoritter med det sprøde ydre og den lækre chokoladecreme
Komtessevafler, 18-20 stk
Vafler
200 g sukker
3 æggehvider
1 nip salt
200 g hasselnødder
Pisk æggehviderne let og tilsæt sukker lidt ad gangen – Pisk godt
Tilsæt salt og de blendede hasselnøddekerner.
Sprøjt 38-40 runde kager ud med en sprøjtepose – Ca. 5 cm i diameter. Det er vigtigt, at der god afstand mellem kagerne, da de flyder lidt ud.
Bages ved 170 grader i ca. 20-25 min.
Lad dem køle af på en rist.
Chokolade smørcreme
3 æggeblommer
125 g smør
125 g flormelis
75 g mørk chokolade
Pisk de 3 æggeblommer godt med smør og tilsæt flormelis.
Smelt chokoladen og tilsæt den under piskning
Kom chokolade smørcremen i en sprøjtepose, vend kagerne med den flade side opad og sprøjt chokolade smørcremen på halvdelen af dine kager.
Overtræk:
150 g mørk chokolade
Læg kagerne sammen og sæt den på køl, mens chokoladen smeltes i mikroovnen. Dyp kagerne i den smeltede chokolade og lad dem til tørre.
Opbevares på køl og nydes kolde.
Gem gerne en portion i fryseren – hvis der er flere tilbage 😉
TIP: Hvis du skal have kagerne ud af fryseren, er de er tøet op efter ca. 25 minutter i stuetemperatur