7 marts, 2020
Blåbærkage
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: blåbær, chokolade, marcipan, sylt
Jeg har virkelig mange blåbær i haven i år, så hvorfor ikke bruge nogen af dem på en kage. Denne kage er med blåbærsylt og blåbær-chokoladecreme
Blåbærkage 6-8 prs.
175 g blødt smør
150 g sukker
3 store æg
180 g revet marcipan
2 tsk. revet skal fra en øko citron
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
175 g blåbær
Tænd ovnen på 175°.
Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene, citronskallen og marcipanen.
Sigt mel og bagepulver i dejen og vend den forsigtigt.
Vend blåbærrene i dejen og fordel den i en smurt springform Ø22-24 cm
Bag kagen i ca. 35 minutter (Jo større formen er, jo mindre tid)
Lad kagen køle af.
Blåbærsylt
125 g blåbær
12 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
Kog det hele op i nogle minutter, til det tykner, og blend det med en stavblender. Sæt det på køl.
Chokolade-blåbærcreme
2 bl. husblas
2,5 dl piskefløde
75 g. hvid chokolade
Læg husblas i blød i koldt vand.
Hak chokoladen. Varm fløden op i en gryde og smelt chokoladen i fløden.
Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme fløde.
Dæk skålen til med husblas og sæt den i køleskabet minimum et par timer eller til næste dag.
Pisk chokoladefløden med blåbærsylten, til den har en flot lilla farve.
Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl og lav små “dutter” på kagens overflade.
Pynt med friske blåbær, guldstøv og chokoladeperler.