7 marts, 2020
Gulerodskage med cream cheese frosting og salty caramel
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: gulerod, nødder, æble
Gulerodskage, 8 prs.
200 g gulerødder
1 æble
3 æg
120 g brun farin
130 sukker
160 hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. salt
1½ dl solsikkeolie
25 g pekannødder
Bageforme på 15-16 cm. Har du kun en, kan du sagtens bage kagerne en ad gangen.
Ovnen tændes på 185°. Beklæd bunden af bageformen(e) med bagepapir, og smør kanterne. Pisk æg, farin og sukker luftigt. Rør mel, bagepulver og krydderier i æggemassen. Rør til sidst olie, gulerødder, æble og finthakkede pekannødder i dejen.
Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen i ca 30 minutter. Afkøl kagerne helt på en rist. Skær dem evt. til, så de er lige og flade på toppen.
Cream cheese frosting:
200 g blødt smør
300 g flormelis
Korn af 1 vaniljestang
150 g flødeost naturel (Ikke light)
Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen, til det egynder at blive hvidt. Tilsæt flødeosten og pisk det kort, til frostingen er let og luftig. Ellers bliver den tynd og flydende.
Saml de 3 kagebunde med et lag frosting imellem hver. Smør et tyndt lag creamcheesefrosting ud over hele kagen og stil den i køleskabet i 15 minutter, så frostingen sætter sig lidt. Smør herefter resten af frostingen jævnt ud på hele kagen. Sæt den på køl igen og tag den ud, når frostingen igen har sat sig. Dyp en paletkniv i varmt vand, og brug den til at glatte kagens sider og kanter med. Stil kagen i køleskabet i mindst 1 time.
Salty caramel sauce:
2 dl piskefløde
2 dl flormelis
¾ dl mørk sirup
40 g smør
1 tsk. flagesalt
Bring fløde, flormelis og sirup i kog i en gryde under omrøring. Kog i 2-3 minutter, så du får en tynd sauce. Tilsæt smør i tern, og rør, til det smelter. Tilsæt salt.
Hæld karamelsaucen i et glas, og afkøl helt. Hæld afkølet karamelsauce ud over kagen lidt ad gangen, så den løber ned ad siderne.
Pynt kagen med chokoladekugler, guldstøv og skovsyre.
Servér kagen med resten af karamelsaucen i en skål.