HomeKager Kager Tosca æbletærte

Tosca æbletærte

Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

Tosca æbletærte (8 pers.)


Tærtedej
3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk. vand

Bland mel og smør til en smuldret masse og saml dejen med vand. Tryk dejen ud i en form, (ca. 26 cm) og stil den i køleskabet i ca. 30 min. Du kan også vælg at sætte dejen på køl og rulle den ud efter en halv time. Forbag tærten ved 200° i ca. 10 min. 

Fyld
3-4 æbler
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1,5 spsk. citronsaft

Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær dem ud i tynde både. Bland æblerne med sukker, kardemomme og citronsaft og stil dem til side. 

Toscaglasur

150 g mandler
150 g smør
1 spsk. lys sirup 
1 ¾ dl sukker
3 spsk. hvedemel
1 ½ spsk. piskefløde

Smelt smørret til glasuren, kom hakkede mandler, sukker, sirup, hvedemel og fløde i og giv det et opkog.

 Fordel æblerne på tærten og kom toscablandingen over. 

Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i 20-25 min., til den er smuk og gylden.

Server tærten med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche