7 marts, 2020
Brunsviger
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: Børnevenlig
Det er nok den mest utaknemlige kage at fotografere, men hold nu op, denne klassiske sag smager dejligt!
I nordjylland putter vi flødeskum på, det vil jeg skåne jer for i denne opskrift 😉
Brunsviger (25×35 cm)
250 g mel
25 g sukker
25 g gær
et nip salt
1¾ dl sødmælk
25 g margarine
Gæren opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen.
Margarinen skæres i mindre tern og æltes ind i dejen eller brug ev. flydende margarine.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet imens.
Fyld
190 g smør
225 g brun farin
9 spsk mørk sirup
Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Læg dejen i en bagepapirklædt bradepande på ca. 35×25 cm og fordel den over bunden. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. 🙂
Bag brunsvigeren i ca. 15 min ved 180 grader i almindelig ovn.