14 februar, 2023
Squashkage med cream cheese frosting
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: kanel, squash
Grøntsager i kage? Det smager forbavsende godt og slet ikke sundt 😉 Og så gør det jo ikke noget, atden er hurtig og nem at bage
Lille bradepande ca 18×28 cm
Dej
4 stk. æg
175 g brun farin
150 g smeltet smør eller margarine
2 tsk vaniljesukker
200 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
350 g revet squash
Smør / margarine smeltes og sættes til afkøling.
Tænd ovnen på 180 grader.
Æg, vaniljesukker og brun farin piskes sammen til det er lyst og luftigt.
I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen.
Riv squash og pres det let for væske.
Sigt nu de tørre ingredienser i den våde blanding og tilsæt squash og smeltet fedtstof.
Vend det hele sammen, til du har en ensartet dej.
Beklæd en lille bradepande (28 x 18 cm.) med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-35 minutter.
Kagen afkøles.
Cream cheese frosting
100 g. smør
250 g naturel flødeost
175 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
Pisk blødt smør, flormelis og vaniljesukker piskes sammen i 5 min for at fjerne smørsmagen.
Tilsæt flødeost og pisk videre, til du har en luftig frosting.
Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl, skær kagen i tern og pynt med frostingen og evt. revet limeskal.
TIP: Du kan vælge at smøre frostingen ud på hele kagen og skære i tern bagefter