HomeKager Hindbærtærte med marcipan

Hindbærtærte med marcipan

Posted in : Kager, Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Lækker sag med silkeblød hindbærmousse og sprød tærtebund. Både tærtebund og mousse kan laves i god tid og sættes i fryseren.

Ca. 10 prs., En rektangulær form, 20×30 cm

Mørdej:
100 g blødt smør
55 g flormelis
1 æg
30 g mandelmel
180 g. hvedemel
Et nip salt

Rør smør, flormelis og salt sammen. Jeg bruger altid min mini-fooodprocessor til mørdeje. Tilsæt æg,
mandelmel og melet og saml dejen hurtigt. Den må ikke æltes for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i min. 1 time.

Hindbærmousse:
4 blade husblas
335 g frosne hindbær
110 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. lime eller citronsaft
150 g creme fraiche min. 18 %
3 dl piskefløde

Læg husblassen i koldt vand. Giv hindbærrene et opkog med sukker, vanilje og citronsaft. Tilsæt husblassen og rør rundt til det er opløst.
Si kernerne fra og lad pureen køle af.

Pisk fløden til skum og tilsæt creme fraiche. Vend pureen i lidt efter lidt og kom blandingen i en sprøjtepose. Fordel moussen i silikoneforme, bank dem let mod bordpladen for at fjerne luftbobler og sæt dem på frost min. 4 timer eller helst natten over. Jeg har brugt quenelle- og bombe-forme, men alle forme kan bruges.

Fyld:
100 g. blødt smør
120 g. muscovadosukker
3 æg
250 g. revet marcipan

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt marcipanen og rør kun til det er blandet. Tilsæt æg til sidst.

Rul mørdejen ud, så den passer til din tærteform og beklæd formen. Fordel fyldet i tærten og bag den 20-25 min ved 175 grader til tærten er gylden. Afkøl tærten helt.

Læg den frosne hinbærmousse på tærten

Pynt:
Friske hindbær
chokoladekugler
Lidt glimmer.

TIP: Kagen præsenteres smukt, hvis du har en form med løs bund. Sæt kagen ovenpå to glas og træk tærteformens kant ned.