15 december, 2022
Marcipantrøfler med karamel
Posted in : Højtider, Jul on by : Dorthe Tags: chokolade, Jul, karamel, konfekt, marcipan
Ca. 30 stk.
Ingredienser:
500 g marcipan
1 dåse kondenseret mælk kogt til karamel
1-2 øko appelsiner
200 g mørk chokolade
Sørg for at koge karamellem i god tid, så den er afkølet.
Dåsen stilles i en gryde med kogende vand i 3 timer og køles af.
Del marcipanen i 30 stykker.
Hæld karamellen i en skål og bland med appelsinskal. Smag til, så den ikke kommertil at smage for meget af appelsin. Kom karamel i en sprøjtepose med en lille tyl.
Lav et hulrum i hver stykke marcipan og kom karamel i og luk hullet igen.
Form marcipanstykket til en firkant.
Smelt og temperer chokoladen og overtræk stykkerne. Pynt med resten af karamellen,
Opbevares koldt