3 december, 2022
Karamelstykker med marcipan
Posted in : Jul on by : Dorthe Tags: chokolade, fløde, karamel, konfekt, nødder
Det her er et seriøst stykke konfekt! Den lækreste karamel med en bund af marcipan og et tyndt lag chokolade på toppen
ca. 24 stykker
Karamel
1,25 dl piskefløde
75 g smør
75 g sukker
75 g lys sirup
80 g hakkede mandler
75 g hele hasselnødder
Andre ingredienser:
200 g marcipan
150 g mørk shokolade
Rosegolddust el. lign
Fløden koges op med sukker, lys sirup og smør og simrer, til den er gylden. Det vil tage ca 15 min.
Tilsæt derefter nødder og mandler og kog massen til den har en fastere konsistens. ‘
Husk at røre i gryden hele tiden
Tilsæt nødderne når massen er tyknet og lad køle lidt af
200 g marcipan rulles ud til ca. 10×20 cm og lægges i et fad eller bøtte, der passer.
Karamelmassen hældes ovenpå og stilles koldt i min. 2 timer.
Smelt chokoladen og hæld den på en flad tallerken og dyp det hele stykke konfekt i chokolade og lad det stivne.
Skær konfektstykket ud i mundrette stykker og pudr chokoladen med rosegolddust eller lign.
Opbevar stykkerne i en tætsluttende dåse i køleskab.
Inspireret af opskrift fra Odense marcipan