10 juli, 2022
Red devil mini cupcakes
Posted in : Cupcakes on by : Dorthe Tags: hindbær, hvid chokolade, lakrids, marengs, topping
En af mine favoritter. Lakrids, hindbær og hvid chokolade i skøn forening, pyntet med marengs. Her i en miniudgave, som kan bruges til kagetapas
Minicupcakes, ca. 55 stk
Dej:
250 g saltet smør
350 g rørsukker
4 æg
3 dl mælk
400 g hvedemel
4 tsk vaniljesukker
1 spsk bagepulver, strøget mål
5 spsk groft lakridspulver
600 g frosne hindbær (Bemærk, at de først tages ud af fryseren, når de skal bruges)
400 g hvid chokolade
Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg . Pisk et par minutter, til massen er luftig. Tilsæt mælken. Dejen vil nu begynde at skille, men fortvivl ej, det er meningen. Tilsæt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og lakridspulver og pisk først på lav hastighed og derefter på høj, indtil dejen er lind og uden klumper.
Hak chokoladen groft. Læg de frosne hindbær i en frysepose og hold posen lukket med den ene hånd, og knus bærrene med en kagerulle. Vend de knuste hindbær og den grofthakkede chokolade i dejen.
Fyld dejen i små papirforme i en cupcake metalform. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 12 minutter. Lad kagerne køle af.
Marengs:
1,5 dl past. æggehvider.
300 g flormelis
Pisk hviderne stive og tilsæt flormelisen lidt ad gangen.
Pisk til marengsen er sej og glat, i ca. 10 min.
Kom marengsen i en sprøjtepose og pynt de afkølede kager.
Pynt evt. med tørret kornblomst, skovsyre, lakridspulver el. lign