8 juli, 2022
Små chokolade cupcakes med karamelfrosting
Posted in : Cupcakes, Mindre Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, kagetapas, karamel, topping
Skønne minicupcakes, der blev serveret til en kagetapas. Det er min allerbedste chokoladekageopskrift, som rent faktisk smager af chokolade
Chokolade Minicupcakes, ca. 45 stk
Arbejdstid: 20 minutter + 12-15 minutters bagetid pr plade
Dej:
225 g. hvedemel
100 g. sukker, gerne rørsukker
125 g. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
50 g. kakao
100 g. smagsneutral olie
150 g. yoghurt naturel
2 æg
1,5 dl. lunkent vand
50 g. mørk hakket chokolade
Alle våde ingredienser blandes sammen og de tørre blandes i. Tilsæt det hakkede chokolade, når dejen er rørt sammen.
Kagerne bliver flottets, hvis du har en minicupcake bageform. Sæt papirsforme i denne og kom 2/3 spiseskefuld dej i hver form.
Bages ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 12-15
Karameltopping
65 gram Dulche leche (Færdigkogt kondenseret mælk)
150-200 g flormelis
100 g blødt smør
evt. en knivspids salt
Smørret piskes i ca 15 minutter for at få smørsmagen væk, hvorefter karamel og flormelis tilsættes. Start med 150 g flormelis og smag til om der skal mere i, da toppingen godt kan blive lidt sød.
Kom toppingen i en sprøjtepose med tyl og pynt de afkølede kager.
Pynt med et hindbær el. lign for at give lidt friskhed
TIP: Hvis du vil have cupcakes med en flot top, pas da på at du ikke har top på bagepulvert, når det kommes i. For meget bagepulver kan gøre dem skæve.