8 juli, 2022
Små jordbærtærter med mascarponecreme
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, jordbær, kagetapas, marcipan, mascarpone, tærte
Disse lækre tærter blev lavet som en del af kagetapas. Mascarponecremen komplementerer de søde jordbær på allerlækreste vis
Tærter, ca. 24 stk.
Dej:
500 g marcipan, revet
250 g koldt smør i tern
4 æg
8 spsk. hvedemel
100 g smeltet mørk chokolade
Creme:
500 g mascarpone
2 dl græsk yoghurt 10 %
5-6 spsk. Flormelis
Korn af 1 vanillestang af god kvalitet
Pynt:
1 bakke jordbær
Rør marcipanen sammen med smørret.
Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
Vend melet i dejen.
Kom lidt dej i linseforme, små tærteforme el. lign, så der er ca. 1-1,5 cm dej i formene. Jeg brugte små tærteforme med løs bund.
Bag kagerne i ca. 10-12 minutter i en 175 grader varm ovn, til de er lysebrune.
Afkøl kagerne helt.
Smelt 50 g god mørk chokolade og pensl kagen med det.
Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vanillekorn til en fast creme og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt tærterne.
Skær jordbær i kvarte og læg dem på cremen. Pynt evt. med en blomst el lign.