22 oktober, 2020
Madbrød med peber, løg og soltørret tomat
Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: brød, madbrød
Vi snakker her om et seriøst godt madbrød med en god krumme og en fantastisk smag.
Arbejdstid ca 15. Min + 2 timer og 15 min. Hævetid.
2 brød:
25 g gær
2,25 dl lunkent vand
1 tsk sukker
Et lille hakket løg
75 g. Soltørrede tomater
1/2 rød peberfrugt
100 g. Fuldkornsmel
300 g hvedemel
1 tsk salt
evt. 1/2 spsk. bageenzym
Opløs gæret i vandet og tilsæt sukkeret. Lad det stå i 5-10 minutter, så sukker og gær begynder at interagere.
Hak løg, tomater og peber og tilsæt det til gærblandingen.
tilsæt mel og salt.
Dryp dejen med lidt olie og stil den tildækket til hævning et lunt sted i 1,5 timer.
Tilsætte et par spiseskefulde mel til dejen, hvis den er meget våd. Form to brød af dejen på en bageplade og lad dem hæve i 45 minutter.
Drys med lidt mel og bag dem i ca 30 minutter ved 200 grader.