2 oktober, 2020
Key Lime pie
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: kondenseret mælk, lime, pie, tærte
Den klassiske key lime pie er en lækker afslutning på et godt måltid eller tid kaffen. Og så er den ret nem at lave 🙂
Ca. 8-10 prs. 20ø
Bund:
220 gram Digestive
45 g sukker
115 gram smeltet smør
Knus kiksene (Jeg brugte en lille foodprocessor) og tilsæt sukker og smeltet smør og bland det godt.
Kom kiksen op en en smurt springform 20ø og fordel den godt i bunden og lidt op af siden. Sæt det på køl.
Limefyld:
6 æggeblommer
12 økologiske limes
3 spsk. revet limeskal
2 dl limesaft
2 dåser kondenseret mælk
Tænd din ovn på 180 grader.
Pisk æggeblommer og limeskal og tilsæt derefter limesaft og den kondenserede mælk og bland det godt. Fordel limefyldet på kiksebunden.
Bag kagen nedert i ovnen i 25 minutter, til den er fast i midten.
Køl pien helt af.
Pynt:
1 dl. piskefløde
Limeskal
Pisk fløden til skum, kom det i en pose med tyl og pynt kagen. Læg lidt revet limeskal på.
TIP: Hvis du er glad for flødeskum, kan du piske 1/4 piske og fordele det over hele kagen.