6 marts, 2020
Banancupcakes med chokoladefrosting
Posted in : Cupcakes on by : Dorthe Tags: banan, Børnevenlig, chokolade, chokoladefrosting, frosting
Hvem kunne ikke spise en lækker, saftig cupcake? Og har man alligevel et par overmodne bananer til at ligge, hvorfor så ikke undgå madspild og bage disse skønne banancupcakes 🙂
Banancupcakes
ca. 15-18 stk
2 æg
200 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
120 g smeltet smør
3 mosede bananer, gerne overmodne
1 stk bagepulver med top
150 g mel
75 g mørk chokolade
Pisk æg og sukker lyst og skummende og tilsæt vaniljesukker, smør og mosede bananer. Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt, til det er blandet godt. Hak chokoladen og vend den i dejen.
Fyld dejen i cupcakeforme ca. 2/3 op, gerne stående i en metalform.
Bag dem ved 180 grader i ca 15 minutter midt i ovnen.
Chokoladefrosting:
75 g. mørk chokolade
150 g. blødt smør
320 g. flormelis
1,5 spsk usødet kakao
2 spsk. mælk
Pisk smør og flormelis i min. 10-15 minutter for at fjerne smørsmagen. Hak og smelt chokoladen og tilsæt den sammen med kakao og mælk og pisk godt.
Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt dine cupcakes, når de er kølet helt af.
Pynt evt. med guldstøv og skovsyre