HomeBrød og boller Fødselsdagsboller / bløde bamseboller

Fødselsdagsboller / bløde bamseboller

Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Bløde boller med kardemomme. Er du ikke til kardemomme, kan du bare udelade den.

Boller, ca. 16-20 stk.

Tid: 35 min + 1 times hævetid

50 g. gær
3 dl. lunken vand
2.5 dl. mælk eller fløde
75 g sukker
0.5 tsk.Salt
2 æg
100 g. smeltet margarine
1 tsk. kardemomme
900-1100 g hvedemel

Vand og mælk blandes sammen med den smuldrede gær. Margarinen smeltes og afkøles og hældes i blandingen. Sukker, æg og kardemomme blandes sammen og hældes i blandingen. 
Sigt melet og kom det i dejen lidt efter lidt dejen sammen med saltet. Dejen skal være spændstig og let klistret.

Dejen hæves i ca. 20-25 min ved stuetemperatur

Form dejen til boller og lad dem hæve 40-45 min. ved stuetemperatur med et viskestykker over.
Pensles med æg og drysses evt. med perlesukker

Bages ca. 12-14 min ved 200 grader

TIP: Fordel lidt smagsneutral olie på bordet Før dejen hældes ud på bordet. Det gør det nemmere at arbejde med dejen