24 februar, 2020
Klamme fingre
Posted in : Halloween, Højtider, Småkager on by : Dorthe Tags: fingre, Halloween, småkager
Man kan godt blive i tvivl om man har lyst til at spise småkagerne, men de passer perfekt til en (u)hyggelig halloweenaften
lamme fingre:
200 g blødt smør
200 g sukker
1 stort æg
430 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)
1½ spsk vanilie sukker
Til dekoration:
Halve smuttede mandler
Rød pastafarve
Kakao
Smør og sukker blandes sammen i en skål og æg og vanilie tilsættes og der røres igen.
Sigt melet gennem en si og rør det i lidt ad gangen. Dejen æltes sammen og pakkes ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i min. 1½ time.
Rul dejen ud som en pølse og del den ud i fingre i en passende længde eller form dem en ad gangen. Med hånden former du fingrene med knoer og trykker dem lidt flade fortil.
Lav en lille fordybning hvor neglen skal sidde og sæt en lille klar cremet hindbær marmelade deri. Den halve mandel sættes oven i marmeladen og trykkes let ned, så den sidder fast og der kommer marmelade på begge sider af “neglen”. Brug en skarp kniv uden riller til at lave “fingerynkerne” med.
Fingrene bages i en 190 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til at de er lysebrune.
Når kagerne er kølet af, kan leddene pensles med lidt kakao. Fortynd lidt rød pastafarve med vand og pensl det på fingrene.