HomeKager Mindre Kager Mini Sarah Bernhard kager

Mini Sarah Bernhard kager

Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

Perfekte til kagetapas

Tid:45 minutter Afkøling: 8-12 timer

Chokoladeganache

100 g god mørk chokolade (Jeg brugte Callebaut)
4 dl. piskefløde
25 g smør

Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet, men den må ikke koge. Tag gryden af varmen og hæld chokoladen i og pisk til det er smeltet. Tilsæt smørret og rør til smørret er smeltet.
Hæld ganachen i en skål og dæk den med husholdningsfilm helt ned på overfladen for at undgå kondens, og stil den i køleskabet i min. 4 timer, og gerne natten over.

Makroner

100 g mandelmel
100 g sukker
1/4 tsk. hjortetaksalt
2 æggehvider

Makronerne kan laves i forvejen og gemmes i en tætsluttende kagedåse.
Tænd ovnen på 160°.
Bland mandelmel, sukker og hjortetaksalt og bland godt. Pisk æggehviderne stive i en ren skål. tør den evt. af med eddike først, hvis du vil være helt sikker.
Vend æggehviden i mandelmassen, og bland det forsigtigt.
Hæld dejen i en engangssprøjtepose med tyl for nemhedens skyld og sæt dejen i små dutter på 2,5-3 cm i diameter på bagepapir, der er drysset let med mel eller på genbrugsbagepapir. Der bliver ca. 55-60 makroner af portionen.
Bag dem i 13-15 minutter. Lad dem afkøle et par minutter på bagepladen, før de flyttes til en bagerist med en paletkniv og lad dem afkøle helt.

Samling og overtrækning af kagerne
Pisk chokoladeganachen luftig og stiv. Pas på ikke at overpiske den, da den så kan skille.
Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose med tyl og fordel den ligeligt på alle makroner. Glat evt. cremen med en smørekniv, så der er en top på alle kagerne, og sørg for at cremen går helt ud til kanten.
Sæt kagerne i køleskabet i min. 4 timer, gerne natten over.

Overtræk og pynt

250 g god mørk tempereret chokolade
Pynt, evt. kronblade fra kornblomster eller kandiserede violer.

Temperer chokoladen og dyp toppen af kagen i chokoladen og pynt dem umiddelbart efter, så de ikke når at størkne inden.

Læg kagerne i en tætsluttende beholder og opbevar dem på køl.
Kagerne er også fryseegnede og kan tages ud af fryseren et par timer før brug og tøs op i køleskab.