19 september, 2020
Mini donuts
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: Børnevenlig, donut, Glaze, icing
Elsker man at pynte kager, er en mini donutmaskine lige sagen. De er nemme og hurtige at lave og så er det ellers bare at slå sig løs med dekorationen, kun fantasien sætter grænser.
Ca. 30 stk
Donutdej
100 g sukker
2 æg
Revet skal af 1/2 økocitron
2 spsk. citronsaft
1 tsk vaniljesukker
95 g smeltet, afkølet smør
125 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
75 g mælk
Tænd for din donutmaskine.
Pisk sukker, æg og vaniljesukker hvidt og luftigt og vend det smeltede smør i sammen med citronskal og saft.
Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme og sigt det ned i dejen. Tilsæt mælken og vend forsigtigt dejen sammen.
Kom dejen i en pose (Jeg satte også en tyl i for bedre at kunne styre dejen) og klip hul i posen.
Fordel delen i de små rum i donutmaskinen, helt op til kanten men undgå at ramme forhøjningen i midten.
Luk låget på og flip den rundt. Bag de små donuts i ca 5 min. afhængig af hvilken maskine du har. Afkøl dine donus på en rist og bag igen, til der ikke er mere dej.
Glasur:
1 bæger æggehvide
250 g flormelis
Farve
Rør flormelis og æggehvide sammen med 1 tsk. vand og farve.
Karamelglaze:
170 g flormelis
2 spsk sirup
En knivspids salt
1-2 spsk kogende vand
115 g sukker
0,6 dl vand
0,6 dl fløde
Kom flormelis, sirup og salt i en skål. Tilsæt kogende vand og rør, til det bliver ensartet.
Hæld sukker og vand lille gryde og bring det i kog og lad det koge i 3-4 minutter. Fjern det fra varmen og tilsæt fløden, mens der hele tiden røres.
Tilsæt karamel-blandingen til glasuren og dyp herefter toppen af hver donut i.
Pynt med krymmel, Daim, Kinder Bueno, små skumfiduser, karamelstykker, Dumle, spiselige blomster, Smarties osv.
tip: put lidt chokoladesauce eller karamelsauce i. Kom det i en sprøjtepose med en tynd lang tyl og lav hul i hver donut. Kom saucen i. Glaser og pynt.