7 marts, 2020
Kanelsnegle
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: Børnevenlig, kanel
Ekstra snaskede kanelsnegle, lige som de skal være 🙂
Kanelsneglene laves i en bradepande for at holde på så meget af fyldet som muligt.
Til bradepande ca. 35×35 cm
2,5 dl kold mælk
25 g gær
1 lille æg
525 g hvedemel
75 g sukker
10 g salt
6 g stødt kardemomme (kan udelades)
75 g margarine
Kanelremonce
150 g blødt smør
50 g brun farin
50 g sukker
½ dl sirup
1 spsk kanel med lidt top
1 sammenpisket æg til pensling
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt og ælt dejen i en røremaskine i ca. 15 min.
Tilsæt herefter margarinen i mindre tern eller smelt den og hæld den i, og ælt i endnu ca. 15 min, til dejen igen er glat og slipper skålen.
Lad dejen hæve lunt og overdækket med et fugtigt klæde i 1½ time.
Pisk smør, brun farin, sukker, sirup og kanel sammen. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30×50 cm (ca. 0,5 cm tyk). Smør remoncen ud i et jævnt lag, rul dejen sammen, og skær den i 12 -15 lige store stykker. Smør en springform med smør, og stil kanelsneglene på højtkant tæt op ad hinanden heri. Lad dem hæve lunt og overdækket af et fugtigt klæde i ca. 1½ timer.
Pensl sneglene med æg, og bag dem i ca. 25 min ved 180 grader (Alm. ovn).
Pynt evt. med chokoladeglasur og hakkede pistacienødder.
TIP. kan også bages i muffinforme