1 marts, 2020
Æblekompot med crumble
Posted in : Desserter on by : Dorthe Tags: crumble, dessert, æble
Desserten minder om mormors æblekage og så alligevel ikke
Æblekompot med crumble til 4 prs.
5 æbler
Saften fra 1/2 citron
2 spsk. Vand
1/2 dl sukker
1 tsk. Vaniljesukker
Æblerne skrælles og koges sammen med de øvrige ingredienser, til æblerne er næsten møre. Lad æblekompotten køle lidt af.
Crumble
50 g smør
1/2 dl brun farin
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl hvedemel
1 spsk sirup
2 tsk. Kanel
Et drys flagesalt
Skær smørret i tern og bland det med de øvrige ingredienser. Hæld blandingen på en bageplade og sæt det i ovnen i ca. 10 min ved 180 grader. Vend det undervejs.
Hæld halvdelen af æblekompotten i små glas, en skål el lignende og kom derefter et lag crumble i.
Fordel resten af æblekompotten i glassene, drys resten af crumblen over og slut af med lidt flødeskum