HomeDesserter Æblekompot med crumble

Æblekompot med crumble

Posted in : Desserter on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Desserten minder om mormors æblekage og så alligevel ikke 

Æblekompot med crumble til 4 prs.

5 æbler
Saften fra 1/2 citron
2 spsk. Vand
1/2 dl sukker
1 tsk. Vaniljesukker

Æblerne skrælles og koges sammen med de øvrige ingredienser, til æblerne er næsten møre. Lad æblekompotten køle lidt af. 

Crumble

50 g smør
1/2 dl brun farin
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl hvedemel
1 spsk sirup
2 tsk. Kanel 
Et drys flagesalt

Skær smørret i tern og bland det med de øvrige ingredienser. Hæld blandingen på en bageplade og sæt det i ovnen i ca. 10 min ved 180 grader. Vend det undervejs.

Hæld halvdelen af æblekompotten i små glas, en skål el lignende og kom derefter et lag crumble i.

Fordel resten af æblekompotten i glassene, drys resten af crumblen over og slut af med lidt flødeskum