5 september, 2022
Små toscatærter med æblefyld
Posted in : Kager, Mindre Kager on by : Dorthe Tags: hasselnødder, mørdej, æbler
Lækre små tærter med frisk æblefyld
6 små tærter
Mørdej:
60 g blødt smør
35 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
½ æg
25 g mandelmel
100 g hvedemel
Rør blødt smør, flormelis, vanilje og salt sammen, brug evt. en lille foodprocessor.
Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel, og kør/rør dejen hurtigt sammen.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de små tærte- eller linseforme med dejen, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende dej væk, og stil tærtebundene i fryseren i omkring ½ time.
Æblefyld:
3,5-4 æbler
30 g sukker
0,5 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i små tern. Hæld æbletern, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. tilføj evt et par spsk. vand, hvis det virker for tørt.
Lad det simre i ca. 10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Afkøl æblefyldet.
Tænd ovnen på 180°. Tag tærtebundene ud af fryseren, og prik dem med en gaffel.
Bag tærtebundene i ovnen i 10 minutter, til de er let gyldne. Tag bundene ud og stil dem på en rist.
Nøddetosca
40 g smør
40 g sukker
40 g hasselnøddeflager
1,5 spsk. piskefløde
1 knsp. salt
Bland alle ingredienserne til nøddetoscaen sammen i en gryde og varm det forsigtigt op til sukkeret er opløst.
Fordel en stor skefuld æblekompot i de forbagte tærtebunde og fordel en skefuld nøddetosca ovenpå hver tærte.
Bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne og toscaen bobler. Afkøl tærterne på en bagerist.
Smelt evt. lidt mørk chokolade og pynt tærterne med chokoladen.