3 juni, 2022
Gammeldags æblekage
Posted in : Desserter, Kager, Mindre Kager on by : Dorthe Tags: dessert, fløde, kagetapas, æbler
Den klassiske æblekage er her brugt til kagetapas
Bruges opskriften til kagetapas, kan man nøjes med ca halvdelen af makronerne.
Ca. 20 små glas eller til 8 prs.
1½ kg æbler (ca 15 store æbler)
2-3 spsk citronsaft
2 tsk vaniljesukker
4 spsk sukker
250 gr makroner
2½ dl piskefløde
Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i mindre stykker (Der skal herefter være ca. 1,2-1,4 kg æbler.)
Læg æblestykkerne i en gryde og kog dem ved svag varme. Lad æblerne simre under låg i ca 15-20 minutter, til de er kogt til mos. Der kan evt. tilsættes lidt vand under kogningen, men det bør ikke være nødvendigt.
Brug en stavblender til at gøre mosen glat. Ønskes en mere grov mos, moses den blot med en grydeske. Smag mosen til med citron, vanilje og sukker alt efter hvor syrlige æblerne er og lad mosen køle af.
Læg et lag æblemos i en skål og fordel makroner ovenpå mosen. Fortsæt med æblemos og makroner og slut med et lag æblemos. Pisk fløden til skum og læg det på til sidst.
Til kagetapas er fremgangsmåden den samme, dog er der kun et lag makroner.