HomeKager Kager Brombærtærte

Brombærtærte

Posted in : Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

En skøn tærte med brombær, brombærsylt og chokolade. Kagen kan laves i forvejen og tages ud af fryseren og pyntes, når den skal bruges

Mørdejsbund:
120 g hvedemel
25 g usødet kakaopulver
40 g flormelis
70 g koldt smør i tern
1 æg

Bland alle ingredienser pånær æg, til smørret er smuldret godt ud i dejen. Saml dejen med ægget og kom husholdningsfilm omkring og sæt det i køleskabet i en halv time.
Rul dejen ud lidt mel i ca 0,2-0,3 mm tykkelse og læg det over i en smurt tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og blindbag den (Brug evt. kikærter) i 10 min ved 180 grader. Tag så ærterne og bagepapiret væk og bag bag bunden i yderligere 5 min. Bunden afkøles.

Brombærsylt:
300 g brombær
4 tsk sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang (Del kornene ved at blande med lidt flormelis)
1 dl vand
3 blade husblas

Kog bærrene sammen med vand, sukker, vaniljekorn og vand. Læg husblassen i blød i koldt vand. Efter ca. 5 minutter tages brombærrene af varmen og blandingen blendes. Husblassen klemmes fri for vand og kommes i blandingen og der røres, til det er helt smeltet.
Hæld brombærsylten gennem en finmasket si, så alle kornene sigtes fra. Efter afkøling kommes sylten ovenpå den afkølede tærtebund.
Gem 5 spsk. sylt til senere brug.
Sætteses i fryseren i ca. 1 time eller til overfladen er fast.

Chokoladeganache:
100 g chokolade ( Jeg brugte 2/3 mørk og 1/3 lys)
70g fløde

Fløden varmes op og chokoladen hakkes. Hæld det varme fløde over chokoladen og rør rundt, til det er smeltet.
Efter lidt afkøling hældes det ovenpå tærten og fordeles godt. Sæt kagen i fryseren igen, min. 3 timer og gerne til næste dag.

Brombærmousse:
1 ½ dl fløde
5 spsk brombærsylt

Pisk fløden til skum og vend brombærsylten i skummet. Kom moussen i en sprøjtepose, og fyld en eller to forskellige størrelser halvkugleforme med moussen og sæt den i fryseren.

Pynt:
1 bakke brombær
Glimmer

Kagen pyntes med moussebomber og masser friske brombær og evt. lidt glimmer