HomeKager Moussekager Hindbærlagkage

Hindbærlagkage

Posted in : Moussekager on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

Et rigtig lækkert alternativ til Othellolagkagen, hvis man ikke lige er til sådan en

Mandelbund:
100 g pasteuriserede æggeblommer
65 g sukker
1 tsk. bagepulver
100 g hvedemel
50 g mandelmel (blendede mandler)
200 g pasteuriserede æggehvider

Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt i sammen med de fint blendede mandler.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt med i æggesnapsen, til dejen er ensartet. Læg et stykke bagepapir i springformens bund og fordel dejen heri og stryg den jævnt ud eller bank formene ned i bordet nogle gange, til det er jævnt.
Bag bunden ved 190 grader ca 20-30 min, til den er gylden og giver efter ved tryk. Bunden afkøles helt, inden mandelbunden kan løsnes af formen.

Hindbærfromage:
5 blade husblas
250 g frosne hindbær
35 g flormelis
5 dl piskefløde
1/2 stk. vaniljestang
1 bk. friske hindbær

Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og skil kornene ad i lidt af flormelisen. Kog hindbærrene op og bland dem med flormelis og vaniljesukker og tages så gryden af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt og kom den varme blanding op i en skål.
Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen og piskes hurtigt.
Kom blandingen op i skålen med den resterende flødeskum og vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet fromage.

Mandelbunden flækkes på midten Den nederste bund lægges i springformen eller på et fad med kageplast omkring + evt. en bagering.
Læg friske hindbær i en cirkel på kagebunden og hæld så 2/3 dele af hindbærfromagen forsigtigt over bunden.
Læg den øverste bund ovenpå fromagen og pres toppen godt ned til fromagen.
Resten af fromagen fordeles på kagens top og stryges glat ud.
Kagen stilles i køleskabet til næste dag eller minimum 6 timer, hvorefter formen/kageplastet tages af og kagen sættes på serveringsfadet.

Overtræksmarcipan:
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
25 g glukosesirup

Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Overtræksmarcipanen opbevares i en tillukket plasticpose ved stuetemperatur indtil den skal bruges og kan sagtens laves dagen forinden. Overtræksmarcipanen rulles ud i lidt flormelis til ét langt bånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen. Skær båndet til, mens marcipanbåndet ligger på bordet, så kanterne er lige, og mål det inden du skærer. Lad gerne båndet være ca. 1 cm. højere end kagen.
Rul marcipanbåndet rundt om kagen.

Pynt:
1 bakke friske hindbær
Revet hvid chokolade
4 dl piskefløde pisket til skum

Lav chokoladeflager af den hvide chokolade. Flagerne placeres på kagens midte. Pisk fløden og kom det i en sprøjtepose og lav rosetter på kagen.
Sæt et hindbær på hver roset.