HomeKager Lakrids-marcipantærte med hindbærmousse

Lakrids-marcipantærte med hindbærmousse

Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

En tærte med sprød mørdejsbund med lakrids, marcipan-lakridsfyld og en frisk hindbærmousse på toppen. Både tærtebund og mousse kan laves længe før og sættes i fryseren.

7-8 prs., En rektangulær form eller ø20 cm

Mørdej:
50 g blødt smør
30 g flormelis
1 tsk. lakridssirup
1/2 æg
15 g mandelmel
90 g. hvedemel
Et nip salt

Rør smør, flormelis, lakridssirup og salt sammen. Tilsæt æg – gem den anden halvdel til senere.
Tilsæt mandelmel og melet og saml dejen. Pak dejen i husholdmningsfilm og sæt på køl i min. 1 time.

Hindbærmousse:
2 blade husblas
165 g hindbær
55 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1,5 spsk. lime eller citronsaft
75 g skyr
1,5 dl piskefløde

Læg husblassen i koldt vand. Giv hindbærrene et opkog med sukker, vanilje og citronsaft. Tilsæt husblassen og rør rundt til det er opløst.
Si kernerne fra og lad pureen køle af.

Pisk fløden til skum og tilsæt skyr. Vend pureen i lidt efter lidt og kom blandingen i en sprøjtepose. Fordel moussen i silikoneforme, bank dem let mod bordpladen for at fjerne luftbobler og sæt dem på frost min. 4 timer eller helst natten over.

Fyld:
50 g. blødt smør
60 g. muscovadosukker
1,5 æg
1,5 tsk. lakridssirup
125 g. revet marcipan

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt marcipanen og rør kun til det er blandet. Tilsæt æg og lakridssiruppen.

Rul mørdejen ud, så den passer til din tærteform og beklæd formen. Fordel fyldet i tærten og bag den 20-25 min ved 175 grader til tærten er gylden. Afkøl tærten helt.

Pynt tærten med hindbærmoussen, chokoladekugler og friske bær.