HomeBrød og boller Foccacia med blomster

Foccacia med blomster

Posted in : Brød og boller, Snacks, Curd mm. on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Det her foccacia vil begejstre enhver. Mine gæster mente, det var for smukt til at spise 🙂

Ideen med at pynt foccacia er udbredt på bl.a. Facebook, så inspirationen er hentet herfra

2 brød
6 dl vand
900 g. Manitobamel (Der kan også bruges Tipo 00 mel)
25 gram tørgær (eller 50 g. almindelig gær)
2 1/4 tsk. fint salt
3 dl. solsikkeolie

Bland tørgæren i melet og hæld vand, mel og salt i en røreskål. Tilsæt olien og rør i min. 10 minutter. Dejen er klistret – det skal den være 🙂
Lad dejen hæve tildækket i 1 time til dobbelt størrelse.
Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Gør dine fingre våde og bred dejen ud på pladen, så den er ca. 1,5 cm tyk.
Dæk dejen til og lad den hæve i 1/2 time.

Imens kan du lave pynten. Kun fantasien sætter grænser. Jeg har brugt små peberfrugter, oliven, tomater, rødløg og forårsløg.

2 minipeberfrugter – jo mere “krøllede”, jo finere blomster kan du skære
1 rødløg skåret i skiver på langs (Blomster)
1/2 lille glas udstenede oliven
4-5 små tomater
3-4 forårsløg skåret på langs (Stilkene)
Flagesalt

Tænd ovnen på 220 grader.

Pynt brødene med grøntsagerne og slut af med at drysse flagesalt hen over brødene.
Bag brødet i ca 30 minutter, til skorpen er lækker brun og sprød.