HomeKager Jordbærkage med nøddekrokant

Jordbærkage med nøddekrokant

Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

En nem, men lækker kage med friske jordbær og knas. Kan det blive bedre? 🙂

Kagebunde:
3 tynde bunde (Der kan også laves 2 tykke bunde)
250 g mel
50 g margarine
250 g sukker
3 æg
2 dl mælk
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker

Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og skummende. Smelt margarinen og tilsæt lunkent mælk. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen uden at slå for meget luft ud.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør den på siderne inden dejen hældes i.Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Tjek om den er gennembagt ved at bruge en kødnål el.lign.
Når kagen er kølet helt af, kan den deles. Bundene er fryseegnet

Nøddekrokant:
130 g. hakkede hasselnødder
100 g. rørsukker

Smelt sukker på en pande og tilsæt nødderne og rør rundt i et par minutter.
Afkøl massen og hak det igennem.

Fyld:
5 dl fløde
1,5 dl creme fraiche, 18 %
1 1/2 dl knuste makroner

2 bakker jordbær (Afhængig af hvor mange du ønsker at bruge i kagen) 🙂

Pisk fløden til skum og vend creme fraiche og de knuste makroner i.

Læg 1/3 af cremen på den første bund og læg halve jordbær ovenpå. Læg endnu en bund på og gentag. hæld halvdelen af krokanten på. Fordel resten af cremen på toppen af kagen og pynt med jordbær og nøddekrokant.