HomeKager Jordbærtærter med fløjlsblød hyldeblomstcreme

Jordbærtærter med fløjlsblød hyldeblomstcreme

Posted in : Kager, Kager, Mindre Kager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Det helt perfekte match indenfor smag og dejlige danske jordbær.
Cremen er lavet af fløde og mascarpone og giver den fløjlsbløde konsistens. Jeg var dog så uheldig, at jeg kun kunne finde en enkelt bakke jordbær. Jeg ville rigtig gerne have lavet en hel “blomst” af jordbær i hver tærte, men det må blive næste gang.
De smagte skønt alligevel 🙂

6 små tærter eller en stor tærte:

Tærtedej:
60 g smør
60 g flormelis
et nip salt
120 g hvedemel
1 æggeblomme
2 spsk. mælk

100 g mørk smeltet chokolade

Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene,
Saml dejen med mælk til en glat kugle. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd formene med dejen, og fjern overflødig dej fra formenes kant. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebundene i ca. 12-14 minutter, til de er flot gyldne. Pas på ikke at give bundene for meget. Afkøl bundene.
Der kan også laves en stor tærte i stedet.

Smelt chokoladen og pensl den på bundene når de er afkølede.

Hyldeblomstcreme:
1,25 dl. piskefløde
3/4 spsk. flormelis
125 g Mascarpone
2-2,5 spsk. hyldeblomstsaft

Pisk fløden til skum sammen med flormelisen og tilsæt så Mascarponen og saften. Jo mere saft, jo tyndere bliver cremen.

Læg et par spsk. creme i hver tærtebund.

Pynt:
2 bakker jordbær
Jordbærrene skylles og skæres i skiver og lægges som en blomst ovenpå cremen.
Pynt med sølvstøv og chokoladekugler.

OBS: Laves der en stor tærte, skal crememængden fordobles.