HomeKager Kager Kage med hindbærmousse og smørcreme

Kage med hindbærmousse og smørcreme

Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

Kagen er lavet af drømmekagebunde og hindbærmousse og er smurt op med smørcreme. Kagen lægges sammen dagen før den skal bruges.

Drømmekagebunde:

375 g mel
75 g smør
375 g sukker
5 store æg
3 dl mælk
3 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vaniljesukker

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende. Smelt smørret og tilsæt mælk – det skal være lunkent inden det hældes ved æggemassen. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen uden at slå for meget luft ud.
Beklæd en springform med bagpapir i bunden og smør den langs siderne inden dejen hældes i. Hæld 1/3 af dejen i formen og bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ca. 30 minutter.
Tag kagen op på bageristen og lad den hvile 5 minutter i formen inden siderne tages af. Bag de to næste bunde på samme måde. Kagen kan også bages på en gang og deles i tre bagefter – jeg synes bare at bundene bliver pænest, når de bages separat 
Hindbærmousse:
300 g frosne hindbær
1/2 l piskefløde
2 tsk vaniljesukker
6 blade husblas

Læg husblas i koldt vand. Giv hindbærrene et opkog (min 1 minut) og bland vaniljesukker i. Opløs husblassen i den varme masse.
Pisk fløden til skum og hæld hindbærmassen i, når den er afkølet og rør godt rundt.
Læg den første kagebund i en kagering, gerne med kageplast omrking og hæld halvdelen af moussen i. Læg en kagebund ovenpå, så resten af moussen og til sidst den sidste kagebund. Stil kagen på køl til næste dag.

Smørcreme:
500 g smør
900 g flormelis
lidt citronsaft

Pisk den bløde smør med de andre ingredienser i min. 20 minutter, til den er helt hvid og fluffy. Tilsæt evt. pastafarve.
Fjern kageplast og kagering fra kagen og smør kagen op med smørcremen. Gøres over flere omgange, for at få den så glat og skarp som muligt.

Pynt efter behag med frugt, fondantfigur el.lign