HomeKager Glazekager Glazekage med jordbærmousse og blondie

Glazekage med jordbærmousse og blondie

Posted in : Glazekager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Jeg elsker simpelthen at glaze kager. Denne kage er med jordbærmousse, friske jordbær indeni og en blondiekage lavet på hvid chokolade.
Der skal bruges en siliconform til kagen og fordi den skal på frys, kan man lave forberedelserne dagen før og så glaze den på dagen.

Blondie
300 g smør
300 g hakket hvid chokolade
8 æg stuetempereret
200 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
200 g mel
2 tks. bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. 

Smelt smørret og kom imens den hakkede chokolade op i en skål, hvor der også er plads til smørret.
Det smeltede smør hældes det op i den hvide chokolade, og rør rundt til smør og chokolade er smeltet sammen. Lad massen køle af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn ved høj hastighed i ca 5 minutter til æggesnapsen er lys og luftig, og sukkeret er opløst.
Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og kom så smør/chokoladeblandingen i, og vend dejen sammen med en dejskraber.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden. Tjek at den er bagt ved en kødnål el.lign. Lad kagen køle helt af og skær den til, så den passer til din siliconeform

Jordbærmousse
4 blade husblas
450 g jordbær, frost
1 spsk citronsaft
75 g flormelis
2,5 dl. Piskefløde

5-6 friske jordbær 

Udblød husblassen i koldt vand. Giv jordbærrene et opkog og tilsæt lidt citronsaft. Blend jordbærrene og knug husblassen fri for vand og opløs den i jordbærpuréen under omrøring. Sæt det til afkøling.
Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i den afkølede jordbærpuré.
Hæld jordbærmoussen i en siliconeform, så der er et lag på et ca 2 cm og stil formen i fryseren i min 1/2 time.
Rens jordbærrene og skær dem i halve. Tag formen ud af fryseren og læg jordbærrene forsigtigt i en cirkel på moussen og fordel resten af moussen ovenpå.

Læg kagebunden på og sæt kagen i fryseren til dagen efter.

Glaze
12 blade husblas
300 gr sukker
176 gr vand
300 gr glukosesirup
200 gr kondenseret mælk
300 gr hvid chokolade
Farve

Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og giv det et opkog.
Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas og den kondenserede mælk ud i sukkermassen.
Hak den hvide chokolade meget fint og kom det op i en skål. Hæld den varme glazemasse over rør meget forsigtigt rundt med en spatel mens chokoladen smelter. Undgå at røre/piske luftbobler ind i glazen. Det kan godt tage lidt tid.
Hæld glazen op i et litermål og tilsæt den ønskede farve. Del den evt i to, hvis du vil have to farver. Jeg tog ca. 1,5 dl fra til den blå farve.
Sæt nu stavblenderen skråt ned i glazen, ret up og blend i et par minutter. Forsøg at hold stavblenderen i ro, så der ikke tilsættes luft i glazen.
Lad glazen køle ned til en temperatur på mellem 30 og 35 grader varm.
Når glazen har den rette temperatur, så tages kagen ud af fryseren. Tag forsigtigt formen af og placer den oven på en omvendt skål eller noget andet højt og smalt, og sæt det på en bageplade. Hæld glazen ned over kagen, fra midten og ud rundt til kanten i en konstant og jævn stråle.
Lad kagen stå og dryppe af et par minutter og trim den nederste kant. Placer kagen på et fad og kom den på køl. Vær opmærksom på, at glazen kan miste lidt glans ved at komme på køl, så lav gerne kagen så tæt på servering som muligt.