6 marts, 2020
Brunchboller
Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: boller, kærnemælk, madbrød
Brunchboller, ca 16-20 stk.
Tid: 40 min + 1 times hævetid
50 g gær
2 dl kærnemælk
4 dl lunkent vand
1 spsk. honning
100 g havregryn
1 dl madolie
2 æg
700-750 g hvedemel
300 g fuldkornshvedemel
2 tsk. salt
Evt. 1 spsk. bageenzym
Opløs gæren i kærnemælken, tilsæt vand, olie og havregryn og rør lidt rundt. Tilsæt æggene og fuldkornsmelet og til sidst salt og hvedemel og ælt dejen i ca 10 min.
Lad den hæve under et klæde i 30 min.
Slå dejen ned og del den i 16-20 stykker (Afhængig af hvor store, du ønsker de skal være).
Form boller af dejen og sæt dem på en bageplade, hvor de skal efterhæve i ca. 25 min.
Skær evt. et kryds i toppen af bollerne og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 18 minutter, til de er gyldne.
Tip: Pensl bollerne med kærnemælk og drys med kerner eller lidt havregryn over.