HomeBrød og boller Grove quickboller

Grove quickboller

Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

Grove quickboller

Det tager cirka 1 time fra du laver dejen til du sidder ved morgenbordet og spiser. Resten af bollerne kan bruges til madpakker 🙂 

Tid: 30 minutter + 30 minutter hævetid

Ca. 15 boller

6 dl lunkent vand
50 g gær
4 tsk salt
4 tsk flydende honning
2 revne gulerødder
100 g solsikkekerner
200 g grahamsmel
200 g manitobamel
200 g fuldkornsdurummel
250 g hvedemel

Evt. 10 gram bageenzym for ekstra lækre boller 

Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå, mens du river gulerødderne. Tilsæt gulerødderne og solsikkekernerne og herefter alle de forskellige slags mel og salt. Tilsæt også bageenzym, hvis du bruger det.
Rør dejen sammen, konsistenensen er lidt flydende, men fast nok til at kunne holde formen på bagepladen.  Er dejen for flydende, skal der lidt mere mel i. 

Form boller ved hjælp af to spiseskeer dyppet i koldt vand og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.  

Lad bollerne hæve i 30 minutter og sæt bag dem ved 220 grader i ca 12 minutter