30 december, 2024
Pølsebrød

De her – de er SÅ meget bedre end de købte. Så meget, at du fremover ikke gider spise dem fra supermarkedet 😉
Pølsebrød, Ca. 16 stk.
Tid: 25 min + 50 min hævetid
5 dl vand
25 g gær,
80 g sukker
10 g salt
1 æg
75 g blødt smør
950 G-1 kg hvedemel
Put gær, sukker og salt i vandet og rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt halvdelen af melet, så æg og smør. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter.
Form pølsebrødene og lad dem hæve i ½ time. (Jeg vejer dem af til 105-110 g)
Bag pølsebrødene ved 200° i 12-14 min.
Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.